бг еn ru
12 май 2016 год. Официално освещаване на Резиденция

На 12 май 2016 год. се проведе официалното освещаване на сградата на Резиденция "Детелина". Събитието събра много от проектантите, строителите и хората, които са дали своя принос за изграждането на Резиденцията. Почетен гост беше кметът на община Костенец г-н Р.Радев, зам. кметът г-н Р.Тодоров, както и други представители на общината, околностите, много близки и приятели.

По време на официалната част кметът на общината изказа своите адмирации към инвеститора на обекта за постоянството и дързостта да изгради такова съоръжение в община Костенец. Той заяви гласно пред всички гости за своите намерения да се доизгради пътната инфраструктура, за да може да се улесни придвижването от и до Резиденция "Детелина".

Приемът беше съпроводен от уникална, сама по себе си церемония, за освещаването на Резиденцията, извършена от петима свещенника. Ритуалът включваше напевно произнесени молитви, поръсване със светена вода на собственика на сградата, самата сграда, както и всички присъстващи. Към събитието беше включена и програма от песни и танци от детския ансамбъл за народни танци към читалище Гео Милев в град Момин проход.

След официалната част, всички гости успяха да разгледат базата на Резиденция "Детелина". Получиха отговори на въпросите си относно услугите и грижите, които ще се предлагат и спокойно успяха да се насладят на хубаво вино и вкусна храна.